'Madonna is een moraliserende slet'

Madonna heeft weer eens vrienden gemaakt bij de gevestigde orde, ditmaal door het op te nemen voor de homo's in Rusland. Dat deed ze tijdens een concert dat de material girl gaf in Sint-Petersburg. De Russische premier Dmitri Rogozin liet zich via Twitter op weinig subtiele wijze uit over de actie van de zangeres: hij noemde haar een 'moraliserende slet'.

Voorafgaand aan het concert werden bezoekers getrakteerd op roze armbandjes. Tijdens het concert zelf deelde ze aan haar 25.000-koppig publiek mee 'dat iedereen liefde verdient. Toon jullie liefde en waardering voor de homogemeenschap', aldus Madonna. Zo loste ze een in maart gedane belofte in om aandacht te vragen voor de onderdrukking van homo's in het Rusland.

De Russische overheid zal ongetwijfeld blij zijn dat de zangeres klaar is met het Russische deel van haar tour. Eerder nam ze het in Moskou op voor de Russische band Pussy Riot, waarvan de leden een gevangenisstraf boven het hooofd hangt wegens een protestactie tegen de Russische president Poetin.