Wargaming koopt BigWorld

Wargaming heeft vandaag bekendgemaakt dat zij BigWorld Pty Ltd hebben gekocht. BigWorld Pty Ltd is een Australische bedrijf dat betrouwbare high-end platforms voorziet voor ontwikkelaars van MMO-games en virtuele werelden.

De overname zal Wargaming haar positie in de free-to-play-markt flink verstevigen en geeft de mogelijkheid voor verdere ontwikkelingen in de industrie, zoals het verkennen van nieuwe platformmogelijkheden. "Dit is een cruciale gebeurtenis die Wargaming verder versterkt in de groei en expansie", zegt Victor Kislyi, CEO van Wargaming."BigWorld Technologie wordt gevormd door zeer ervaren professionals en onze overname stelt ons in staat om al technologie in huis te nemen, een winnende combinatie van technische expertise en excellente service aan de spelers over de hele wereld."

Wargaming en BigWorld Pty Ltd hebben een lange geschiedenis van vruchtbare samenwerking. World of Tanks, de MMO-actiegame, wordt aangedreven door BigWorld-technologie. Deze maakt het mogelijk om miljoenen gebruikers gelijktijdig samen te brengen in een online wereld.

"We zijn verheugd om ons bij de Wargamingfamilie aan te sluiten en het daverend succes van het vlaggenschip van het bedrijf MMO World of Tanks te delen, maar ook bij te dragen aan het enorme potentieel van de komende titels: World of Warplanes en World of Warships", zegt BigWorld CEO John de Margheriti. "We verwachten dat BigWorld-technologie Wargaming zal versterken, door het verbreden van de bedrijfstechnische expertise en kennis in de industrie, en door het helpen bij het uitblinken in de unieke creativiteit en ervaring van het bedrijf."

Wargaming.net