Altidore: "Voel dat ik mij ontwikkel bij AZ"

Josy Altidore hoopt dit seizoen constanter te worden bij AZ. De Amerikaan kijkt met gemengde gevoelens terug op het vorige seizoen.

De aanvaller kreeg veel kritiek op zijn spel te verwerken, hoewel hij toch nog zestien competitietreffers wist te maken voor de Alkmaarse club. Altidore beseft dat hij nog verbeterpunten heeft, maar kijkt persoonlijk toch met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar in de Eredivisie.

"Ik ben niet ontevreden", aldus de spits. "Na al die jaren met verschillende clubs had ik een plaats nodig waar in ik constant ging spelen en me verder zou ontwikkelen", vertelt de bonkige spits aan Voetbal International. "Ik voel ook dat ik me hier ontwikkel. Als ik mezelf vergelijk met de spits die ik was toen ik hier binnenkwam, ben ik beter geworden."

Kritisch is de Amerikaan echter wel degelijk. "Maar ik besef ook dat het nog niet goed genoeg is. Ik moet vooral constanter worden." Altidore gaat komende zondag met AZ op bezoek in de Amsterdam ArenA, wanneer het de competitie start met een uitwedstrijd tegen Ajax.