Brons voor judoka Bosch

Edith Bosch heeft op het olympisch judotoernooi de kwartfinales bereikt. De 32-jarige Nederlandse judoka had in de eerste ronde een bye en versloeg in de tweede ronde in de klasse tot 70 kilogram de Britse Sally Conway met een waza-ari.

Bosch won in het verleden al olympisch zilver en brons. In 2005 werd ze wereldkampioene en ze veroverde vier keer de Europese titel.

Update 13.46 uur

Bosch is in de kwartfinales uitgeschakeld. Ze verloor van Kerstin Thiele uit Duitsland met een waza-ari. Bosch kan nu via de herkansingen proberen alsnog brons te halen.

Update 15.16 uur

Edith Bosch mag gaan strijden om brons. Ze versloeg zojuist in de herkansing de Japanse Haruka Tachimoto met een yuko.

Update 16.57 uur

Judoka Edith Bosch heeft brons gewonnen in de klasse tot zeventig kilogram. De Nederlandse won na de extra tijd van de Zuid-Koreaanse Hwang Ye-Sul. Bosch had in de finale het betere van het spel, maar kwam vlak voor tijd met een yuko achter te staan tegen de Zuid-Koreaanse. Ze wist dit resultaat enkele seconden voor tijd weg te poetsen, waarna een verlenging volgde. Hierin werd niet meer gescoord, maar was Bosch de bovenliggende partij, waarna de drie scheidsrechters haar als winnares aanwezen.

Judoka Bosch pakt olympisch brons (Foto: Pro Shots)