Rel tijdens schermwedstrijd bij vrouwen

Niet alles tijdens de Olympische Spelen verloopt gladjes. De halve finale bij het degenschermen bij de vrouwen tussen de Zuid-Koreaanse Shin A Lam en de Duitse Britta Heidemann eindigde in 5-6, maar dit ging niet zonder problemen.

Shin leek in de extra tijd de finale te halen bij een 5-5 stand, omdat ze er beter voor leek te staan dan de Duitse. De klok verliep, maar werd op één seconde teruggezet na een dubbele hit bij het verstrijken van de tijd. Shin kreeg hierbij een gele kaart voor een technische overtreding. Na het herstarten van de klok waagde Heidemann, de winnares van vier jaar geleden in Beijing, een alles-of-niets-poging die haar de winnende treffer opleverde en een finaleplaats tegen de Oekraïnse Yana Shemyakana.

De Zuid-Koreanen onder leiding van coach Shim Jaesung waren furieus en dienden een protest in, Het duurde een half uur voordat Heidemann tot winnares uitgeroepen werd. Shin barstte voor de tweede maal in tranen uit en ging op het wedstrijdpodium zitten, omdat er op dat moment een officieel protest liep en ze anders bij het weglopen haar nederlaag toe zou geven. Uiteindelijk werd het protest afgewezen en moest de in tranen geroerde Shin weggevoerd worden.

Voor Shin was alleen nog de strijd om het brons weggelegd. Ze moest schermen tegen de Chinese Sun Yujie.

Update 21.58 uur

Het goud is uiteindelijk gegaan naar de Oekraïnse Shemyakana die in de extra tijd van de finale de Duitse Heidemann met 9-8 versloeg. Het brons was voor de Chinese Sun Yujie die met 15-11 te sterk was voor Shin.