Blom uit elitegroep scheidsrechters UEFA

Arbiter Kevin Blom is teruggezet naar scheidsrechters groep 1. Hij degeradeerde uit de elitegroep van de UEFA mede door zijn povere optredens in de duels Schotland - Tsjechië en Sporting Braga - Besiktas. 

In het duel tussen Schotland en Tsjechië gaf hij een strafschop aan de Tsjechen terwijl het  geen strafschop was. In de Europa League ontmoeting tussen Sporting Brage en Besiktas stuurde hij Braga-speler Barbosa met twee keer geel, en dus rood, het veld af. Om deze rode kaart was veel ophef. 

Bas Nijhuis leek enige tijd op weg naar de elitegroep, maar is blijven steken in de zogeheten development-groep. Op dit moment is Björn Kuipers de enige scheidsrechter die Nederland vertegenwoordigt in de elitegroep van de UEFA.

Dit betekent dat Kuipers de enige leidsman is die in de Champions League actief zal zijn komend seizoen. Twee jaar geleden had Nederland met Pieter Vink, Kuipers en Blom nog drie scheidsrechters in de elitegroep. Pieter Vink besloot zelf tot het beëindigen van zijn internationale carrière in 2011.

Blom komt nog wel in actie in de Europa League. Aankomende donderdag fluit hij het voorrondeduel tussen FC Zimbru en Young Boys.