Springsteen bespot organisatie gestaakt concert

Bruce Springsteen heeft dinsdagavond flink de spot gedreven met de organisatie achter zijn abrupt afgekapte concert in Londen. De microfoon van The Boss werd zaterdag dichtgedraaid in verband met een avondklok die geluidsoverlast moet beperken. Het concert dat hij dinsdag gaf in Dublin zat vol met melige verwijzingen naar het incident.

Springsteen opende zijn optreden door op het podium een enorme schakelaar om te zetten, schrijft de BBC. Vervolgens zette hij de laatste minuut van Twist And Shout in, het Beatles-nummer dat hij zaterdag met Paul McCartney opvoerde toen het geluid werd uitgezet.

Later hield de Amerikaanse rocker een bord omhoog waarop stond: alleen The Boss bepaalt wanneer de stekker eruit mag. Tegen het einde van het concert kwam iemand verkleed als een Engelse politieagent het podium op, die probeerde Springsteen te arresteren.

De organisator van het Springsteen-concert waar zaterdag abrupt een einde aan kwam verdedigde zich door te stellen dat behalve de avondklok ook zorg om 'het welzijn en de veiligheid van het publiek' een rol speelde. De Britse variant van de Arbeidsinspectie noemt dat echter onzin.