Organisatie verdedigt stopzetten concert

Bruce Springsteen en Paul McCartney is zaterdagavond in Londen het zwijgen opgelegd uit veiligheidsoverwegingen. De microfoons werden abrupt uitgezet in verband met een avondklok die geluidsoverlast moest beperken. Ook de veiligheid voor publiek heeft echter een grote rol gespeeld in het besluit, zegt de organisatie.

"Het is spijtig dat het meer dan drie uur durende optreden van Bruce Springsteen vlak voor het einde werd stopgezet. De tijdslimiet is echter bepaald door de autoriteiten, omwille van het welzijn en de veiligheid van het publiek", laat organisator Live Nation weten. "Wegafzettingen worden op vastgestelde tijden op hun plaats gezet, om er zeker van te zijn dat iedereen veilig het terrein kan verlaten."

Het concert van Bruce Springsteen vond plaats in het Londense Hyde Park. Paul McCartney vergezelde de Amerikaanse rocker op het podium voor een toegift, maar toen ging het geluid uit. Over de hele wereld is vol verbazing gereageerd op het stopzetten van de show van de muzieklegendes. De Londense burgemeester Boris Johnson liet al weten dat het duo van hem de set gewoon af hadden mogen maken.