Blatter: "Duitsland kocht WK van 2006"

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft het corruptieschandaal binnen de wereldvoetbalbond weer een nieuwe dimensie gegeven. De Zwitser beschuldigt nu Duitsland ervan het wereldkampioenschap van 2006 te hebben gekocht.

Aanleiding voor de beschuldigingen van Blatter vormen de uitlatingen van de Duitse official Reinhard Rauball die zei dat de Zwitser naar aanleiding van de corruptieverhalen op moest stappen. Blatter liet dit in Sonntagsblick niet op zich zitten en sprak over de stemming voor het WK van 2006. "Iemand verliet op het laatste moment de ruimte. Het stond bij de stemming eerst 10-10, en daarna opeens 10-9 in het voordeel van Duitsland. Gelukkig hoefde ik niet de beslissende stem uit te brengen. Toen dacht ik niet aan omkoping, maar dat was misschien naïef van mij."

De Duitse media maken gehakt van dit verhaal van de Zwitser en stellen dat Blatter de aandacht van de FIFA af probeert te leiden. Ook Franz Beckenbauer die ten tijde van de stemming het Duitse organisatiecomité leidde zegt in Bild niets met 'de opmerkingen en suggesties van Blatter' te kunnen. "En die cijfers van Blatter kloppen niet. Wij hebben de stemming met 12-11 gewonnen, niet met 10-9. Doorslaggevend was dat de acht Europeanen besloten om op Duitsland te stemmen."