Dna-onderzoek zaak Van den Hurk levert niets op

Nieuwe dna-technieken hebben geen match opgeleverd met het profiel van de moordenaar van Nicole van den Hurk. Het onderzoek naar de dood van het meisje in 1995 werd vorig voorjaar hervat door een coldcaseteam. Sindsdien hebben meerdere mannen vrijwillig dna afgestaan, maar daar zat geen match bij.

Onder de mannen die dna afstonden bevond zich ook de in Engeland woonachtige stiefbroer van Van den Hurk, die zich begin vorig jaar bij de politie meldde. Hij werd als verdachte aangemerkt maar later weer op vrije voeten gesteld. Omdat ook zijn dna-profiel onvoldoende overeenkomsten bleek te hebben met dat van de moordenaar, wordt hij door justitie niet langer als verdachte gezien in de zaak.

Toen het lichaam van Van den Hurk in september vorig jaar werd opgegraven, werden nieuwe en oude sporen onderzocht met nieuwe dna-technieken. Nu dit niets heeft opgeleverd, heeft de politie geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek.

De destijds 15-jarige Eindhovense Van den Hurk fietste in de vroege morgen van 6 oktober 1995 vanaf het adres van haar oma naar de supermarkt waar zij werkte in het Eindhovense winkelcentrum Woensel. Ze kwam daar nooit aan. Op 22 november van dat jaar werd haar lichaam gevonden in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop.

De gouden tip die leidt tot de oplossing van de dood van Nicole van den Hurk wordt door justitie beloond met vijftienduizend euro.