Kwart gelooft nog steeds in kans Oranje

Bijna een kwart van de Nederlanders gelooft ook na twee nederlagen dat het Nederlands elftal de tweede ronde op het EK haalt. Vier procent zegt zelfs dat Oranje alsnog de finale wint. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.

Het geloof onder de rest van Nederland is naar een dieptepunt gedaald. Driekwart ziet het somber in en denk dat het team van coach Bert van Marwijk zondag naar huis kan. Na de nederlaag tegen Denemarken vorige week was dat nog 59 procent.

Voor aanvang van het toernooi dacht ruim een kwart dat Nederland zou strandden in de poulefase. Zeventien procent geloofde toen nog in een titel.

Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat Oranje wel van Duitsland had gewonnen met een andere opstelling. Het elftal dat het woensdag opnam tegen de oosterburen kreeg van de ondervraagden gemiddeld een 4,2 als rapportcijfer. Van Marwijk doet het niet veel beter met een 4,6.

Mark van Bommel, Gregory van der Wiel en Arjen Robben worden gezien als de slechtste spelers aan de kant van Oranje. Wesley Sneijder en Maarten Stekelenburg vielen op in positieve zin.


Kwart gelooft nog steeds in kans Oranje (Foto: Novum)