2 doden na aanval spinnen op dorp

Bij een aanval door agressieve spinnen in het Indiase dorp Sadiya zijn twee mensen om het leven gekomen. Dit schrijft De Telegraaf vandaag.

De spinnen zouden uit het niets verschenen zijn toen de inwoners van het dorp op 8 mei een hindoefeest vierden. Ze zouden op de mensen afgerend zijn en zich aan hen vastgeklampt hebben nadat ze de mensen gebeten hadden. Diverse mensen meldden zich met spinnenbeten bij het ziekenhuis.

De spinnen zijn nog niet geïdentificeerd door Indiase spinnenexperts, die eind mei in het dorp arriveerden. Volgens hen zou het mogelijk gaan om een uitheemse soort die mogelijk verwant is aan de tarantula, aname atra of funnelweb. Ze sluiten de mogelijkheid dat het om een compleet nieuwe soort gaat ook niet uit.

Het hoofd van het ziekenhuis, Anil Phatowali, zwakt de paniek wat af. Volgens hem werd er geen antigif toegediend omdat niet vast te stellen was of de spinnen wel giftig waren. De arts verklaarde: "De twee mensen die zijn overleden gingen eerst naar sjamanen, die hun wonden opensneden met scheermesjes en zo bloed afnamen om dat te verbranden. Dat kan hen ook ziek hebben gemaakt."

Ondanks de verklaring van de arts is de lokale overheid in alle staten en overweegt om het hele dorp te besproeien met het insecticide DDT