Passagiersvliegtuig neergestort in Nigeria

Een passagiersvliegtuig met honderdveertig tot honderdvijftig inzittenden is zondag neergestort op een gebouw in de Nigeriaanse metropool Lagos. Brandweerlieden zoeken nog naar overlevenden. Ze hebben uit het verwoeste pand ten minste een dode geborgen, maar nog verscheidene andere verkoolde lijken waren voor omstanders zichtbaar.

Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers bij de vliegramp zijn gevallen, verklaarde rampencoördinator Femi Oke-Osanyinpolu van Lagos.

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Dana Air boorde zich in een woongebouw van drie verdiepingen in een wijk vlak naast de luchthaven van de stad, lieten Oke-Osanyinpolu's collega's van de nationale rampenbestrijding weten. Het toestel lijkt niet met de neus, maar met de buik vooruit op het gebouw te zijn gestort. Daarvoor had het al een stel werkplaatsen en woningen in de dichtbevolkte wijk geraakt.

Op de plaats van de ramp lagen vliegtuigstoelen her en der. Brandweerlieden probeerden de smeulende vlammen rond een vliegtuigmotor te doven en borgen een lichaam uit het steeds verder instortende gebouw. Twee brandweerwagens en zo'n vijftig reddingswerkers waren binnen een uur ter plaatse. Duizenden toegestroomde stedelingen hielpen waterslangen naar de rampplek te brengen en sloegen het bergings- en reddingswerk gade.

Het toestel was volgens Harold Denuren van de Nigeriaanse Burgerluchtvaartautoriteit van de hoofdstad Abuja onderweg naar Lagos, de grootste stad van Nigeria. Bij het opstijgen was het zonnig en helder weer.