Voorsprong vrouwen Den Bosch in finale tegen Laren

De vrouwen van Den Bosch hebben de eerste slag geslagen in de strijd om de landstitel tegen Laren. De ploeg van Raoul Ehren besliste de strijd in de allerlaatste seconden van het duel via Maartje Paumen: 2-1. Maar liefst 14 strafcorners bleven onbenut.

Of het nu ging om de zevende of achtste voor Den Bosch was, was niet helemaal duidelijk tijdens de rust bij de vaste volgers. Wel dat het de laatste strafcorner was voor rust waaruit Maartje Paumen de gelijkmaker maakte voor de regerend landskampioen Den Bosch in de finalestrijd tegen Laren. Een doelpunt dat werd gekoesterd.

Vooral omdat het de verkeerde kant leek op te gaan met de thuisploeg die was begonnen met een waar bombardement op het doel van de gasten. Maar liefst zes corners in acht minuten tijd dwong de ploeg van Raoul Ehren af in de eerste finalestrijd om de landstitel op eigen veld tegen Laren.

Maar alle pogingen op het Larense doel, ook inzetten via veldacties van onder meer Maartje Goderie en Lieke Hulsen, werden vakkundig onschadelijk gemaakt door Joyce Sombroek. De keeper van de ploeg uit het Gooi hield daarmee bijna in haar eentje haar ploeg op de been.

Prompt sloeg Laren – zonder de geblesseerde Kim Lammers die de hele wedstrijd toekeek vanuit de dug-out - toe na een zeldzame aanvallende actie van de bezoekers. Naomi van As maakte rechts in de cirkel een knappe actie, legde terug op Lisanne de Lange en haar inzet op doel belandde tegen de voet van Ireen van den Assem. Merel de Blaey wist wel raad met de buitenkans vanaf de stip en liet Lizzy Koeton kansloos: 1-1.

Ook na rust was het weer eenrichtingsverkeer naar het doel van Laren, dat er slechts af en toe gevaarlijk uitkwam en twee strafcorners onbenut liet. Maar goed, dat missen vanaf kop cirkel deden ze vooral bij Den Bosch. Wederom werden er in 35 minuten tijd zeven strafcorners onbenut gelaten. Vooral door toedoen van Sombroek die een wereldwedstrijd stond te keepen.

Maar uiteindelijk moest ook de keeper van Laren en Oranje capituleren. En nog wel in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Strafcorner nummer veertien voor Den Bosch van Paumen wist Sombroek dan nog te pareren, maar tegen de rebound door Paumen zelf had de keeper en de overige verdedigers van Laren geen verweer: 2-1.

Waarmee de thuisploeg de overwinning kreeg die het verdiende, maar die er lange tijd niet leek te komen. Zaterdag om half een staat de finalewedstrijd op het programma, dit keer in Laren.