Juventus gaat voor Van Persie of Suárez

Robin van Persie of Luis Suárez moet de grote zomeraankoop van de Italiaanse kampioen Juventus gaan worden. De club uit Turijn wil een topspits die Alessandro Del Piero opvolgt. Clublegende Del Piero moet de club na dit seizoen noodgedwongen verlaten.

Naast Del Piero zal ook de belangrijke doelpuntenmaker Marco Boriello vertrekken. Boriello keert na een verhuurperiode terug naar AS Roma. Juventus aast dus op een nieuwe topspits, en het liefst een grote naam die Juventus volgend seizoen ook goede prestaties in de Champions League kan garanderen.  

Robin van Persie is nadrukkelijk in beeld. "Een geweldige speler", laat algemeen directeur Giuseppe Marotta in de Italiaanse media weten. "Van Persie is compleet en zou een toegevoegde waarde zijn voor élk team. Maar hij heeft nog een éénjarig contract bij Arsenal. We zullen proberen om deze zomer de selectie met een topspits van grote allure aan te vullen, maar het belangrijkste is dat de mix in de selectie goed blijft."

Ook Luis Suárez van Liverpool en Gonzalo Higuaín van Real Madrid staan op het lijstje van de 28-voudige Italiaanse landskampioen. "Het zijn drie belangrijke spelers", zegt Moratta. "In onze dromen staan ze alle drie bij in de basis." Eerder meldde Goal.com al dat Suárez ook op de nominatie staat om bij het Franse Paris St. Germain te gaan spelen, en dat Chelsea bezig is met Higuaín. Daardoor wordt een transfer van Van Persie naar Juventus des te waarschijnlijker.