[Primera División] Messi scoort viermaal in stadsderby

Lionel Messi heeft de afscheidswedstrijd van Barcelona-trainer Pep Guardiola in Camp Nou kleur gegeven. De kleine Argentijn scoorde tijdens de stadsderby tegen Espanyol alle doelpunten in de 4-0 zege. Messi bracht daarmee zijn seizoenstotaal in de Primera División op vijftig treffers.

Kersvers kampioen Real Madrid won op de valreep met 2-1 bij Granada. Franco Jara had de thuisploeg al na vier minuten op 1-0 gezet, maar tien minuten voor tijd benutte Cristiano Ronaldo een strafschop waardoor de Koninklijke op gelijke hoogte kwam. Die strafschop was veroorzaakt door Moises Hurtado die met rood van het veld moest.

In blessuretijd werd het nog erger voor Granada. David Cortes maakte met een eigen doelpunt de 2-1 voor Real en de thuisclub moest zelfs met negen man verder. Ook Siqueira werd namelijk van het veld gestuurd.

Onderin grepen Sporting Gijon en Real Zaragoza punten in de strijd om lijfsbehoud op het hoogste niveau. Zaragoza won met 2-1 van het al gedegradeerde Racing Santander, Gijon was met 2-1 Real Betis Sevilla de baas.

Nummer negentien Sporting Gijon heeft nu 37 punten en heeft nog een minieme kans om degradatie te ontlopen. Nummer achttien Zaragoza heeft veertig punten, evenveel als nummer zeventien Rayo Vallecano. De Madrilenen verloren met 5-2 van Sevilla. Ook Villarreal (zestiende met 41 punten) en Granada (vijftiende met 42 punten) zijn nog in degradatiegevaar.