Vrijmarkthandelaren rekenen op 295 miljoen euro

Nederlanders die dit jaar met Koninginnedag spullen gaan verkopen op de vrijmarkt verwachten 98 euro per persoon te verdienen. Dat is elf euro meer dan vorig jaar werd opgehaald. In totaal wordt een omzet van 295 miljoen euro verwacht. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van ING.

Iets minder dan de helft van de Nederlanders is van plan maandag een bezoek te brengen aan een van de vele vrijmarkten. Volgens het onderzoek van ING is maar liefst 23 procent van de volwassen Nederlanders van plan spullen te gaan verkopen.

De belangrijkste overweging om dat te doen, is de kans om van overtollige spullen af te komen, zegt bijna de helft van de respondenten. Minder dan een vijfde van de verkopers is het hoofdzakelijk om het geld te doen.

Of de gedroomde omzet van 295 miljoen euro ook gehaald zal worden, is overigens maar zeer de vraag. Econoom Charles Kalshoven van ING stipt aan dat dit in belangrijke mate van het weer afhangt. "Een derde van de verkopers en een kwart van de kopers laat het bij regen afweten."


Vrijmarkthandelaren rekenen op 295 miljoen euro (Foto: Novum)