Darren Aronofsky maakt film over George Washington

Black Swan-regisseur Darren Aronofsky gaat een film maken over de eerste president van Amerika, George Washington. Over de plot van The General is nog weinig bekend, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Bronnen rondom het project melden dat het scenario niet zozeer een historisch drama wordt, maar meer lijkt op de western Unforgiven van Clint Eastwood uit 1992. Daarin jaagt een revolverheld op de moordenaar van een prostituee. Het scenario van The General is geschreven door Adam Cooper en Bill Collage, beide bekend van de komedie Tower Heist.

Wanneer Aronofsky begint met zijn film over George Washington, die van 1789 tot 1797 president was, is nog niet bekend. De regisseur, die voor Black Swan uit 2010 werd genomineerd voor een Oscar, gaat The General ook produceren.

De 43-jarige Aronofsky is nu nog druk bezig met zijn bijbelse film Noah met Russell Crowe als arkbouwer. Daarnaast heeft de regisseur ook nog de biografische film Get Happy over het leven van Judy Garland op het oog. In die film zou Anne Hathaway de titelrol spelen.


Darren Aronofsky maakt film over George Washington (Foto: Novum)