Basisschool Purmerend waarschuwt voor groomer

Een basisschool in Purmerend heeft de ouders van de leerlingen dinsdag gewaarschuwd voor een groomer die hun kinderen via Hyves benadert. Een meisje ontving van hem een 'behoorlijk seksueel getinte mail', die door de ouders werd onderschept, meldt De Ranonkel in een mail aan de ouders.

De groomer, die zichzelf Franzz Maldini noemt, had twee meisjes uit groep 5 benaderd met een vriendschapsverzoek. Een meisje stemde in, waarop een ander meisje uit haar vriendenbestand de perverse mail kreeg.

De ouders van de benaderde meisjes hebben aangifte gedaan. De school raadt ouders aan de contacten die hun kinderen op Hyves hebben te controleren, evenals de privacy-instellingen. Ook zouden ze hun kinderen moeten uitleggen wat zij wel en niet op Hyves kunnen doen.

"Het is niet onze bedoeling veel onrust te veroorzaken", benadrukt directeur Wim Mensinga in de mail. Hij noemt het wel raadzaam op dit soort zaken alert te zijn en vraagt ouders de leraar van hun kind te informeren als hun kind via internet met soortgelijke praktijken te maken krijgt.

Hyves gaf woensdagochtend overigens nog één treffer als werd gezocht op Franzz Maldini, maar die pagina was al offline gehaald. Inmiddels geeft de naam geen treffers meer.

De politie en de school waren niet direct bereikbaar voor een toelichting. Vorige week bleek overigens uit een peiling van NCRV-programma Altijd Wat en magazine J/M Ouders dat negentig procent van de ouders vindt dat het volwassenen moet worden verboden om via internet erotische gesprekken met kinderen te voeren. Nu is dat nog niet verboden. Pas als een volwassene een ontmoeting voorstelt om ontucht te plegen, is hij strafbaar.