Minister bevestigt dood Mohamed Merah

Mohamed Merah, verdacht van een serie moorden die Frankrijk schokte, is dood. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant donderdag bevestigd.

Volgens Guéant sprong Merah door het raam van zijn appartement terwijl hij op de politie schoot. Dat gebeurde tijdens een bestorming van het appartement in Toulouse waar Merah zich al meer dan een dag verschanste.

Merah verzette zich tijdens de inval. Bij de flat klonken salvo's van vuurwapens en explosies. Tijdens de bestorming raakten drie agenten gewond, aldus de bron. Een van hen is er ,,redelijk slecht" aan toe. Merah droeg een tas met onbekende inhoud toen hij werd gevonden.

Merah heeft gezegd dat hij achter de schietpartij zat bij een joodse school maandag. Daarbij vielen in totaal vier doden, onder wie drie jonge kinderen. Ook schoot hij drie Franse militairen van Noord-Afrikaanse afkomst dood.

De 23-jarige Fransman van Algerijnse afkomst was naar eigen zeggen lid van al-Qaeda. Met de moorden zei hij de dood van Palestijnse kinderen wreken en de aanwezigheid van Franse militairen in Afghanistan te willen vergelden.

Minister bevestigt dood Mohamed Merah
Minister bevestigt dood Mohamed Merah (Foto: ANP)