OM in beroep in zaak schietpartij discotheek

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep aangetekend in de zaak van de 25-jarige man die in september in een discotheek in Alkmaar een man van dichtbij in zijn hoofd schoot. De rechtbank in die plaats legde hem twee weken geleden zes jaar cel op voor poging tot doodslag, terwijl het OM negen jaar had geëist voor een poging tot moord.

Het 27-jarige slachtoffer overleefde de schietpartij op 3 september, maar liep wel blijvend letsel op. Hij was rond 04.00 uur 's nachts, kort voor sluitingstijd, neergeschoten na een woordenwisseling. Op het moment van de schietpartij waren zo'n 150 bezoekers in de discotheek aanwezig.

De rechtbank acht niet bewezen dat sprake was van voorbedachte rade. Volgens de officier van justitie was het een doelgerichte actie en heeft de verdachte voldoende momenten gehad zich te bezinnen.

Een paar dagen na de schietpartij besloot de gemeente de vergunning van de horecagelegenheid in te trekken. In en bij discotheek Extase vonden de afgelopen jaren vaker geweldsincidenten plaats.