Frustratie om gejatte iPad

Een Hengeloër van wie vorige maand zijn iPad ontvreemd was kan er nog steeds niet over uit. Nadat hij gebruik had gemaakt van een bepaalde app wist hij waar zijn iPad zich bevond, en lichtte daarop de politie in. Het opgegeven adres was een bekend adres van de politie, en bevond zich in Deventer.

De politie kreeg van het Openbaar Ministerie geen toestemming om de woning te doorzoeken. De reden die het Openbaar Ministerie hiervoor gaf was dat er geen objectieve informatie voorhanden was waardoor huiszoeking noodzakelijk was. "Zoeking is een heel zwaar middel," zegt Tineke Zwart van het Openbaar Ministerie. De politie mag alleen een woning binnentreden als er een concrete verdenking is tegen een persoon die zich bevindt in de woning.

De melding van een burger was in dit geval geen objectieve aanwijzing, en ook de iPad die zelf de locatie aangaf was niet voldoende 'bewijs'. Wel had de politie kunnen vragen aan de persoon die aanwezig was in de woning of zij even binnen mochten kijken. Dit is niet gebeurd, waarom niet is ook het OM een raadsel.