Cel geëist voor misbruiken dochter en stiefkind

Tegen een 39-jarige man uit Opperdoes is woensdag negen jaar cel geëist voor het misbruiken van zijn dochter en zijn stiefdochter en het in de prostitutie brengen van de twee. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan de kinderen ook te hebben gedrogeerd voordat ze werden misbruikt.

De man diende zijn dochter twee jaar lang ghb toe, waarna hij ontucht met haar pleegde. Het meisje was destijds nog geen 12 jaar. Hij bood zijn kind via internet ook aan anderen aan, die tegen betaling ontucht met het meisje pleegden. Ook hierbij werd ze gedrogeerd.

De verdachte zou in 2010 ook zijn meerderjarige stiefdochter, die volgens het OM toen in een 'fragiele geestestoestand' verkeerde, hebben verkracht. Ook zij werd eerst gedrogeerd en via internet aangeboden. De twee meisjes moesten via internet ook zelf 'klanten' regelen.

Tegen een 29-jarige buurman van de verdachte is woensdag twee jaar cel en een half jaar voorwaardelijk geëist. Het OM wil een 21-jarige buurvrouw veroordeeld zien tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Het OM verdenkt de twee ervan ontucht met de dochter van de 39-jarige man te hebben gepleegd.

De huidige partner van de verdachte is vanwege de zaak ook onder de loep genomen. De zaak tegen haar is geseponeerd, omdat er onvoldoende bewijs is dat zij op de hoogte was van de situatie.

De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.