Glazen Huis is ook Dordrecht te duur

Dordrecht heeft een streep gezet door de plannen om het Glazen Huis in 2013 naar de stad te halen. Een meerderheid van de gemeenteraad vond het onderdeel van 3FM's inzamelingsactie Serious Request maandagavond te duur. Nijmegen vond dat vorige week ook al. De PvdA in Dordrecht hoopt het evenement een jaar later alsnog naar de stad te halen.

Volgens een raming zou het evenement Dordrecht zeshonderdduizend euro kosten. "Het algemene gevoel is dat zes ton wel erg veel geld is", laat vicefractievoorzitter Cor van Verk dinsdag weten. Dat geeft de stad meer voorbereidingstijd en de mogelijkheid meer sponsors te vinden. "De kosten vallen dan ongetwijfeld lager uit."

Vorige week staakte Nijmegen ook al zijn kandidatuur omdat de kosten voor het evenement te hoog zouden oplopen. Voorheen vochten steden om het prestigieuze evenement, dat dit jaar in Enschede plaatsvindt. Op 27 april maakt de zender bekend waar het Glazen Huis in 2013 komt te staan.

Met de actie wordt aan het eind van elk jaar geld opgehaald voor het goede doel. Drie 3FM-dj's sluit zich enkele dagen zonder eten op in het huis en maken non-stop radio om met verzoekplaatjes zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Vorig jaar was dat 8,6 miljoen euro.