Rutten: "Wij hebben ze in het zadel geholpen"

PSV leed vanmiddag een pijnlijke en kansloze 2-6 nederlaag tegen FC Twente, dat de Eindhovenaren op vrijwel alle fronten aftroefde. Fred Rutten liet op de persconferentie weten dat in de kleedkamper een 'grafstemming' hing.

"Iedereen is teleurgesteld over de wedstrijd en het resultaat", begon Rutten zijn relaas. PSV kreeg vanmiddag veel te makkelijk doelpunten tegen, die zeker in de eerste helft te wijten waren aan defensief falen. "Als je naar de tegentreffers kijkt, moet je concluderen dat we ze in het zadel hebben geholpen. Je krijgt doelpunten tegen die topclubonwaardig zijn"

In de tweede helft toonde PSV de wil om er nog iets van te maken, maar toen was het al te laat. Rutten: "Als je topwedstrijden speelt, moet je tot het uiterste gaan. Dat hebben we in de tweede helft wel laten zien."

Rutten leek zich overigens geen zorgen te maken over zijn toekomst bij PSV en rekent erop dat hij deze voetbaljaargang gewoon zal afmaken. De trainer is aan zijn derde seizoen in Eindhoven bezig, maar slaagde er in die periode niet in om een prijs te pakken.

Bovendien riepen de fans na het laatste fluitsignaal om het vertrek van Rutten. Het is echter de vraag of de directie van de ploeg uit Eindhoven met zijn fans meegaat en de trainer voortijdig weg zal sturen.