Britse exorcisten vermoordden jongen (15)

Een Brits stel dat een 15-jarige jongen verdronk die het van hekserij verdacht is donderdag schuldig bevonden aan marteling en moord. Magalie Bamu en haar partner Eric Bikubi probeerden Magalie's broer Kristy op eerste kerstdag 2010 met grof geweld van zijn bezetenheid te verlossen.

De jongen bezweek volgens de aanklagers uiteindelijk toen hij met harde hand in een badkuip werd geduwd en met koud water werd overgoten. Zijn lichaam vertoonde honderddertig verwondingen. Die waren hem toegebracht met stokken, een metalen staaf, een hamer en een beitel. Kristy was het slachtoffer van 'een eindeloze reeks onuitsprekelijke barbaarsheden en wreedheden', stelde aanklager Brian Altman tegenover de jury.

De 15-jarige Parijzenaar van Congolese afkomst zou met vier familieleden de kerstdagen doorbrengen bij zijn zus in Londen. Bij aankomst beschuldigde Magalie haar broertje echter van het beheksen van een ander familielid. Daarop dwongen Bamu (29) en Bikubi (28) hun bezoek drie dagen te bidden en te vasten om de vloek te verbreken.

Twee zussen van Kristy legden na te zijn mishandeld een bekentenis af. Hen bleven verdere folteringen bespaard. Maar hun 15-jarige broertje werd aan een gewelddadig uitdrijvingsritueel onderworpen dat hem uiteindelijk fataal werd.