Trailer: John Carter

In de sci-fi avonturenfilm John Carter is de veteraan John Carter oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij besluit om zijn geluk te beproeven in het goudzoeken en komt zo, na achtervolgd te zijn door indianen, terecht in een grot. Daar gebeurt iets vreemds, want hij wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars.

Aldaar aangekomen ontdekt hij een weelderige wereld waarin metershoge groene barbaren de dienst uitmaken. Carter beseft dat alleen hij redding kan bengen en dat het lot van de bewoners in zijn handen ligt. De mooie Prinses Dejah Thoris, die naarstig op zoek is naar een held, is voor hem een stimulans om alles op alles te zetten...

In deze nieuwe en grote Disney productie zijn ook rollen weggelegd voor Thomas Haden Church, James Purefoy en Mark Strong. In Nederland gaat de film op 8 maart in première.

Disney en FOK! zijn met betrekking tot deze film een mooie samenwerking aangegaan. Op dinsdag 6 maart aanstaande zullen 600 FOK!kers als een van de eersten ter wereld die deze film gaan zien tijdens een unieke voorpremière in de IMAX zaal van Pathé Arena te Amsterdam. FOK!tv en diverse FOK!fotografen zullen bij deze speciale voorpremière aanwezig zijn.