Werknemer leent BMW en richt ravage aan

Een ongeval gisterenavond aan de Sterrenlaan in Hoogeveen heeft voor flink wat schade en beroering gezorgd. Een medewerker van een BMW-dealer had zaterdag zonder medeweten van zijn baas een BWM M3 meegenomen. Daar veroorzaakte hij vervolgens gisterenavond een ongeluk mee.

De medewerker, die inmiddels op non-actief is gesteld, verloor de controle over het stuur toen hij vanaf de Zenithlaan de Sterrenlaan opreed. Na circa honderd meter raakte hij drie auto's, waarvan er twee de stoep opvlogen en wagen nummer drie doorschoot en nummer vier raakte. De BMW zelf kwam op het dak terecht en klapte tegen een auto die links van de weg stond geparkeerd.  De betrokken inzittenden liepen hierbij nauwelijks letsel op.

Van de zes betrokken auto's zijn er vier total-loss verklaard. Bij het ongeluk was geen alcohol in het spel aldus de politie. De bestuurder van de auto loopt echter het risico alle schade uit eigen zak te moeten betalen, aangezien hij de auto zonder toestemming mee had genomen van zijn werk en de auto dus alleen verzekerd zou zijn wanneer deze de zogenaamde handelaarskentekenplaten droeg. Helaas voor de werknemer lagen deze in de kofferbak ten tijde van het ongeval.

Omdat de naam van het bedrijf in het geding is, en de directie zich moreel verantwoordelijk voelt, zal er door de dealer samen met de gedupeerden naar een oplossing voor de schade gezocht worden.