Wakkie: "Cruijff wist van besluit RvC Ajax"

Volgens Peter Wakkie, de raadsheer van Ajax en Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer, was Johan Cruijff wel degelijk op de hoogte van het opstappen van zijn medecommissarissen bij de Amsterdamse club. De legendarische nummer 14 zou zelfs uitgenodigd zijn voor de bewuste vergadering.

"Cruijff was ook aanwezig in het gebouw waar de commissarissen vergaderden. Ik ben nog tijdens die vergadering naar hem toegegaan om hem te vertellen dat de andere commissarissen hun aftreden zouden bekendmaken," zei Wakkie. "Cruijff heeft op 26 januari een oproep gekregen om donderdag naar de vergadering van de Raad van Commissarissen te komen en hij heeft bevestigd dat hij die oproep heeft ontvangen. Dit is belangrijk voor de beeldvorming. Cruijff wekt de suggestie dat de RvC buiten hem om heeft gehandeld, maar dat is dus echt niet waar."

Cruijff beweerde gisteravond dat hij niet wist dat er een vergadering van zijn medecommissarissen was en dat hij pas na afloop hoorde van hun besluit om op te stappen. "Er is met mij geen overleg gepleegd over dit besluit, zoals dat me al eerder is overkomen. Ik weet ook niets over de voorwaarden van het vertrek. De vier andere commissarissen hebben nu besloten om gefaseerd op te stappen. Het lijkt me logisch dat ik als laatste wil vertrekken. Zo kan ik tot het einde zien of alles goed wordt uitgevoerd," zei Cruijff tegen Keje Molenaar die dit relaas gisteravond ook in Pauw en Witteman vertelde.