Newcastle United is Best en Taylor weken kwijt

Newcastle United kan Leon Best en Ryan Taylor enkele weken niet inzetten. Beide spelers vielen geblesseerd uit in het met 2-1 gewonnen duel met Aston Villa. Aanvaller Best kwam dit seizoen in achttien wedstrijden tot vier doelpunten. Verdediger Taylor speelde in 23 wedstrijden mee en scoorde twee keer.

Best moest zich zondag al na veertien minuten laten vervangen door debutant Papiss Cisse. De aanvaller ligt er een aantal weken uit met een knieblessure. Zijn vervanger scoorde uiteindelijk het winnende doelpunt.

Taylor moest net als Best voor rust het veld verlaten met een op het oog zware blessure. Gevreesd werd voor een beenbreuk, maar de schade bleef beperkt tot het kraakbeen. Taylor wordt de komende dagen behandeld door de medische staf van zijn club.

Newcastle maakt een goed seizoen door. De ploeg van keeper Tim Krul staat één punt achter Chelsea op de vijfde plaats. De eerste drie ploegen in Engeland plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier speelt in de voorronde.