'Oekraïense studenten wijken voor voetballiefhebbers'

Studenten in Charkov dreigen komende zomer hun kamer voor een aantal weken kwijt te raken. De stad is namelijk één van de steden waar het EK voetbal wordt afgewerkt, maar zit met een probleem qua hotelcapaciteit. Het stadsbestuur denkt er dan ook over om de zomervakantie voor de plaatselijke universiteit al in april te laten beginnen en de studentenkamers in de stad te vorderen om deze te verhuren aan de voetbalfans.

In Charkov werkt het Nederlands elftal de drie groepswedstrijden tegen Denemarken, Duitsland en Portugal af en de stad zal dan ook door veel Nederlanders worden aangedaan. De vraag is echter of die wel zitten te wachten op een verblijf in een Oekraïens studentenkamertje. "Veel van die kamers hebben geen sanitair of je moet het delen met acht andere kamers. De hygiëne is vaak slecht. In sommige gevallen kun je beter buiten in het park slapen, dan in zo'n kamer", aldus reisagent Turan Atagun.

Touroperator OAD laat de studentenkamers in elk geval voor wat ze zijn. Het gros van de supporters die via deze maatschappij hun reis naar Charkov boeken vertrekt 's ochtends vroeg van huis en gaat na de wedstrijd op huis aan. Voor de OAD-klanten die overnachten zijn hotelkamers voorhanden.