FOK!film bestaat één jaar!

FOK!film bestaat vandaag één jaar. Het is een jaar met hoogte- en dieptepunten geweest, maar vooral een jaar vol opbouw. Een beknopte terugblik.

FOK!film: Episode I - The Beginning

FOK!film is ontstaan nadat er achter de schermen van FOK! veel is gesproken over een nieuwe subsite. Na een flink overleg, vergelijken en logisch beredeneren was een subsite voor en over films al snel besloten. Op deze pagina verscheen niet alleen al het filmnieuws en de -specials, maar ook de bioscoop- en dvd-reviews zijn naar de subsite gegaan.

Intern werd er veel gemaild en gePM'd over wie welke positie zou invullen, maar ook in crewfora zijn er mensen gevraagd. Met Beaudelaire als ER Reviews voor de dvd's, Surveillance-Fiets als ER Nieuws, MrManiak als ER Reviews voor bioscoopfilms en Breuls als coördinerend begeleider waren de hoofdposities ingevuld. Uit de crew van bijna iedere subsite wilden crewleden graag meewerken om content op de site te plaatsen, waardoor we de lancering van de subsite in konden zetten.

Op 23 januari 2011 kondigde Breuls aan dat de site na een korte testperiode eindelijk online kon gaan.

The Dark Knight

Met andere woorden, tijd voor vuurwerk.

FOK!film: Episode II - The Fall And Rise of Film

Na enige tijd gaven steeds meer crewleden aan geen tijd of zin meer te hebben om content op de website te plaatsen. De zomervakantie bleek zeer hard in het nadeel van de subsite te werken. Met een groot deel van de crew op vakantie, M.I.A. of gestopt werd er achter de schermen zeer hard gezocht en gediscussieerd over hoe we verder moesten gaan.

Met problemen op bijna ieder denkbaar gebied begon in augustus een nieuwe sollicitatieperiode. Hierin waren Borizzz en dekatophetspek, de twee crewleden met veel creativiteit en motivatie om nieuws te maken. Mede door de inzet van deze twee heren begon het intern ook weer een stuk beter te gaan. De zin van de crew werd verhoogd door de toevoeging van een eigen subforum waar het nu letterlijk een filmhuis is geworden. Augustus werd door de nog zittende crew gezien als een opleving van FOK!film.

Met nog veel werk aan de boeg werd in december een tweede en januari een derde sollicitatieronde gestart. Zo zijn er enkele nieuwe reviewers en nieuwsposters aangenomen, hebben we een nieuwe ER Nieuws (Symphonic), een PR-afdeling is officieel opgericht en ook Breuls heeft niet stilgezeten. Zo zijn er userreviews aan de site toegevoegd, aparte secties voor films, overzichten en een database welke dagelijks groeit.

Pulp Fiction

En daarom deelden we voor enkele zakenpartners wat taart uit.

FOK!film: Episode III - The Future

FOK!film is nog lang niet klaar. Na een jaar hebben we allemaal onze draai gevonden in de nog tamelijk nieuwe subsite. Er is nog veel werk te doen, maar we zijn er van verzekerd dat we de uitdagingen aan kunnen.

Er zijn enkele leuke, technische aanpassingen op komst, specials staan op de planning en ook de themaweken komen terug. We willen niet alleen naar de filmwereld zelf kijken, maar gaan ook meet met de subsites in de weer. Det PR-team zoekt en maakt de scherpste en leukste prijsvragen voor jullie aan, polls worden vaker gemaakt, het nieuws willen we meer zelf gaan maken en de reviews ook verbeteren. Wil je nog meer? Dan krijg je meer...maar daarvoor hebben we wel hulp nodig.

Wat vragen we van jou? Feedback, sportiviteit en vooral: jouw mening. Wij doen dit niet alleen omdat wij het geweldig vinden om films te bekijken en er over te praten, maar ook om jou te vermaken en informeren.

Up

FOK!film bedankt jullie allemaal voor jullie geduld, inzet en vooral feedback waar wij van hebben kunnen leren. Op een jaar vol films, nieuws, recensies en vooral plezier.