Romagezin niet naar Maarsbergen na bekladding

Het Romagezin Nicolich maakt geen gebruik van een door het Leger des Heils aangeboden tijdelijk onderkomen in Maarsbergen. Het huis werd donderdag vernield en beklad en de familie durft een verhuizing naar de woning daarom niet aan.

Het gezin met vier jonge kinderen woont momenteel in De Meern, maar moet daar weg. De gemeente Utrecht, waar De Meern onder valt, heeft de huur van het pand langs de A2 opgezegd, omdat de zigeuners zich niet aan de afspraken met de gemeente zouden hebben gehouden. Het Leger des Heils bood de familie daarop een tijdelijk onderkomen aan in Maarsbergen.

Donderdagavond werd op de gevel van het huis in Maarsbergen onder meer de tekst 'Zigeuners weg, anders dood' gekalkt. De gemeente Utrechtse Heuvelrug, waar Maarsbergen onder valt, het Leger des Heils en de politie laten vrijdag weten de vernielingen te betreuren. "Dit is een zeer ernstige zaak waar wij onze afschuw over uitspreken", aldus de partijen in een verklaring.

Het gezin wacht nu in het huidige onderkomen de uitkomst af van de rechtszaak die het gezin heeft aangespannen tegen de gemeente Utrecht over het opzeggen van het huurcontract. De familie mocht twee jaar in het landhuis in De Meern wonen, op voorwaarde dat het gezin niet betrokken zou raken bij nieuwe incidenten.