Verbeek: "Met Martens verrassender"

AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze voor Maarten Martens in de basisopstelling tegen Ajax. De trainer denkt dat zijn ploeg meer kan verrassen.

In gesprek met De Telegraaf laat Verbeek weten dat hij in samenspraak met zijn spelers heeft gekeken hoe de ploeg moest inspelen op het vertrek van Pontus Wernbloom. "Ik heb de spelers gevraagd hoe we zijn vertrek moesten opvangen; de speelwijze omgooien of dezelfde formatie anders invullen. Ze kozen voor de tweede optie."

In het bekerduel tegen Ajax zal Martens als nummer 10 spelen en neemt Adam Maher de plek in van de naar CSKA Moskou vertrokken Wernbloom in. "Maher kan heel goed rechtshalf spelen, want dat heeft hij de hele jeugd gedaan. Martens is op 10 doelgerichter en kan dieper spelen ten opzichte van Maher."

Verbeek denkt dat de veranderingen binnen zijn elftal zeker niet onopgemerkt blijven. "Ons voetbal zal door de verschuivingen iets anders worden. Nog verrassender, hoop ik", aldus de trainer.

Na het bekerduel staat komende zondag de topper in de Eredivisie tussen AZ en Ajax op het programma. "De winnaar van de bekerwedstrijd zal vertrouwen winnen richting het duel van zondag", besluit Verbeek.