Booy: "E. Koeman was doodongelukkig in Utrecht"

Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht kijkt terug op een bewogen jaar. Alleen al op trainersgebied gebeurde er een hoop in de Domstad.

Eerst werd Ton du Chatinier de laan uitgestuurd omdat hij niet genoeg uit een uitstekende selectie wist te halen. Erwin Koeman was zijn opvolger, maar vertrok al snel. "Wat ik mezelf kwalijk neem, is dat ik niet goed genoeg heb ingeschat dat Erwin een gevoelsmens is", zegt Booy in De Telegraaf.

"En dat ik hem bovendien niet goed genoeg heb voorbereid op hetgeen hij ging tegenkomen bij FC Utrecht. Ik heb me niet gerealiseerd dat hij met de pest in zijn lijf van huis naar de club reed. Erwin heeft zich geen moment thuis gevoeld bij FC Utrecht en was doodongelukkig."

Onder de supporters van FC Utrecht bestaat de vrees dat grootaandeelhouder Frans van Seumeren eerdaags de handdoek in de ring gooit. Booy is daar niet bang voor. "Frans van Seumeren is er de persoon niet naar om zijn handen nu van FC Utrecht af te trekken. Opgeven komt niet voor in het woordenboek van Van Seumeren."

"Hij wil ervoor zorgen, dat het wél gaat werken bij FC Utrecht. Wel is het zo dat hij vindt dat hij voldoende geld in FC Utrecht heeft gestopt. Van Seumeren hoeft er geen euro aan te verdienen, maar hij vindt dat de club zichzelf moet gaan bedruipen. Hij is een strateeg die in grote lijnen denkt, maar bij wedstrijden is hij een emotionele supporter. Als je naast hem op de tribune zit en FC Utrecht scoort dan ben je niet veilig. Als FC Utrecht een tegengoal krijgt trouwens evenmin."