Lone van Roosendaal dagen in de keuken voor kerst

Lone van Roosendaal heeft de afgelopen dagen veel tijd in de keuken gespendeerd. De actrice heeft de traditie met kerst een zesgangendiner op tafel te toveren. "Daar ben ik echt drie dagen mee bezig", vertelt Lone aan Novum Nieuws.

"Als mijn schema het toelaat, organiseer ik een etentje voor een man of twaalf", legt de 42-jarige actrice uit. Van Roosendaal, bekend van tv-series als Voetbalvrouwen en musicals als Zorro, stelt wel eisen aan haar chique diner. "Ik hou er niet van mezelf vol te vreten, dus ik kook wel iets wat te doen is in zes gangen. Niet dat we beginnen met pasta en eindigen met hutspot."

Van Roosendaal verwacht met kerst niet elk jaar een grote verrassing. Drie jaar geleden deed haar man Eric haar versteld staan. "We waren opeens toch vrij, dus ik zei: dan kunnen we iets leuks doen, jij mag iets verzinnen. Toen heb ik toch een verrassing gekregen."

De actrice vertelt dat ze werd 'ontvoerd' naar Hotel Okura in Amsterdam. "Na het eten dacht ik: nu pakken we de lift naar de parkeergarage. Maar de lift ging naar boven. Hij had een kamer geboekt, er lag een cadeautje op bed en er was champagne. Dat was echt te gek."

Elk jaar een grote verrassing zou volgens Van Roosendaal saai worden. "Het was juist leuk omdat ik weet dat hij het niet zo snel doet."