Vorm: "Het voelt alsof ik in een sprookje zit"

Michel Vorm voelt zich als een vis in het water bij Swansea City. De doelman van Oranje krijgt veel lof in de Premier League.

Vorm wordt wekelijks geroemd voor zijn prestaties bij Swansea. De oud-keeper van FC Utrecht is gelukkig. "Het voelt alsof ik in een sprookje zit", zei Vorm. "Ik kende Swansea wel vanwege de Nederlanders die er gespeeld hadden. Ik wist natuurlijk dat het een nieuwe club was in de Premier League. Maar geen idee waar het ergens was", aldus de keeper.

"Toen ben ik gaan googlen en zag ik al dat het mooi aan zee lag. Daar wonen we nu ook. In een appartement aan het strand". Vorm voelt zich al thuis in de havenstad in Wales. "Je hoort soms verhalen over van die grauwe Britse stadjes, maar wij hebben het prima naar de zin", aldus de Oranje-international, die twee Nederlandse teamgenoten heeft: Ferrie Bodde en Kemy Agustien.

"Ferrie vertelde me dat hier vijf jaar geleden nog niks te beleven was. Maar sindsdien is er volop gebouwd. Je hebt hier gewoon Starbucks, H&M en Zara. En op tv kijken we nu gewoon naar de Engelse X-Factor", besluit Vorm, die woensdag met zijn ploeg onderuit ging bij Everton. Eerder dit seizoen hield de tweede doelman van Oranje al acht keer de nul in de Engelse Premier League.

Michel Vorm (Foto: Pro Shots)