[Copa del Rey] Barça scoort negen keer

FC Barcelona heeft L'Hospitalet in de zestiende finales van de Spaanse beker op een 9-0 nederlaag getrakteerd. De uitwedstrijd werd al met 0-1 gewonnen, maar toch startte trainer Josep Guardiola met spelers als Xavi, Andrés Iniesta en Pedro in de basis.

Dit resulteerde in een doelpuntenfestijn, want na een kwart wedstrijd stond het al 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Pedro, Iniesta en Thiago Alcântara. Voor rust wisten ook Xavi en Christian Tello nog te scoren en bepaalden daarmee de ruststand op 5-0.

In de tweede helft liep de Catalaanse ploeg rap uit naar een 8-0 voorsprong door treffers van Isaac Cuenca, Thiago en Tello. Kort voor tijd scoorde Cuenca de 9-0, wat tevens de eindstand was. Ook Valencia plaatste zich voor de achtste finales van de Copa del Rey. Zij wonnen in eigen huis met 4-0 van Cádiz.