Van Persie heeft record Shearer in zicht

Robin van Persie heeft nog drie doelpunten nodig in 2011 om het record van Alan Shearer te verbreken. De spits zal daar alle ruimte voor krijgen van coach Arsene Wenger.


Door zijn benutte strafschop tegen op bezoek bij Aston Villa (1-2 winst) kwam Van Persie op 34 competitiedoelpunten tijdens dit kalenderjaar. Hij evenaarde daarmee het aantal dat Thierry Henry in 2004 behaalde. Shearer is nog altijd recordhouder, met 36 doelpunten in een jaar. De oud-spits had daar wel meer wedstrijden voor nodig dan Van Persie zal spelen.

De Nederlander heeft nog twee wedstrijden om het record van Shearer in ieder geval te evenaren en misschien zelfs te verbreken. Dinsdag 27 december treedt de Londense club aan tegen Wolverhampton Wanderers. Op 31 december speelt Arsenal tegen Queens Park Rangers.

Wenger zal zijn aanvoerder niet sparen. "Robin blijft maar doorgaan. Natuurlijk vraag ik mezelf geregeld af of ik hem rust moet geven. Maar momenteel voelt hij zich goed, dus we nemen de gok. Hij is slechts drie treffers van het record verwijderd. Dus nee, ik ga hem niet sparen. We kunnen nu even op adem komen en moeten dan weer aan de bak tegen Wolverhampton Wanderers."

Van Persie
Van Persie heeft record Shearer in zicht (Foto: Pro Shots)