Geen komkommers voor moslima's

Het dagelijkse komkommernieuws komt vandaag uit de moslimwereld. Een niet nader genoemde islamitische geestelijke heeft deze week een bijzonder verbod opgelegd aan vrouwelijke aanhangers van de islam. Het is hen voortaan verboden groenten en fruit als komkommers en bananen aan te raken. Volgens de beste man zouden de moslima's er wel eens opgewonden van kunnen raken.

Het verbod is woensdag gepubliceerd op een Egyptische nieuwssite. De geestelijke heeft namelijk letterlijk gezegd dat vrouwen uit de buurt moeten blijven van bananen en komkommers. "Als vrouwen deze voedingsmiddelen willen eten, moet een liefst mannelijke derde deze eerst in stukken hakken om ze vervolgens te serveren", citeert Bikya Masr de geestelijke.

Volgens de oppermoslim lijken bananen en komkommers te veel op het mannelijk lid en zouden zij vrouwen kunnen opwinden of laten denken aan seks. Naast bananen en komkommers heeft de geestelijke ook wortels en courgettes verboden. Het nieuws over de 'bananenban' heeft inmiddels tot veel ophef geleid onder de moslima's.