Rob Kamphues voor rechter gesleept door ex

Rob Kamphues wordt voor de rechter gesleept door zijn ex-vriendin Mona-Liza Machado. Vorige week bleek uit een dna-test dat hij de vader is van haar dochter. De 37-jarige Haagse wil de 51-jarige presentator nu wijzen op zijn financiële verplichtingen als biologische vader.

Kamphues liet eerder weten dat hij 'uiteraard zijn verantwoordelijkheden neemt' als zou blijken dat het kind van hem is. Volgens Machado liepen gesprekken over alimentatie vooralsnog op niets uit. "Ik heb lang geprobeerd om op een normale, vriendschappelijke manier te overleggen met Rob, maar die wilde alleen maar via zijn advocaat praten", zegt Machado donderdag in het AD.

De ex-vriendin van Kamphues laat ook weten zich zo 'honds behandeld' te hebben gevoeld door zijn raadsman dat ze overwoog een aanklacht tegen hem in te dienen. Bovendien beweert ze dat de presentator 'in een al vergevorderd stadium van de zwangerschap in paniek raakte en aanstuurde op een abortus'.

Kamphues en Machado hadden een kortstondige verhouding, die in augustus resulteerde in de geboorte van Monica-Louise. Machado zou de presentator na hun relatie hebben gestalkt. Kamphues deed eerder al aangifte tegen zijn ex wegens stalking en huisvredebreuk. Machado, die schuld ontkent, is inmiddels gedagvaard.