Duitsland wint RoC Nations Cup

Team Duitsland heeft met groot vertoon van macht voor de vijfde maal op rij de RoC Nations Cup gewonnen. Sebastian Vettel en Michael Schumacher versloegen in Düsseldorf in de finale Team Nordic dat bestond uit Tom Kristensen en Juho Hanninen met 2-0.

In het ter ere van Henri Toivonen georganiseerde autosportevenement wist Team Nordic groep A te winnen voor Frankrijk (Sébastien Ogier en Romain Grosjean), Duitsland 2 (Timo Glock en Timo Scheider) en Team USA (Travis Pastrana en Brian Deegan). Groot-Brittannië (Jenson Button en Andy Priaulx) zegevierde in groep B voor Duitsland 1, Team Slavic (Vitaly Petrov en Jan Kopecky) en Team All Stars (David Coulthard en Filipe Albuquerque).

In de eerste halve finale wist Team Nordic te winnen van Frankrijk, terwijl Duitsland Groot-Brittannië nadat Button in de beslissende race tegen Vettel spinde. In de finale moest Kristensen voor het eerst deze dag zijn meerdere erkennen in een coureur en zegevierde Schumacher. Vettel kon hierna het karwei rustig klaren omdat Hanninen een klein foutje maakte onderweg. Hierdoor wist Duitsland in eigen huis de titel in de Nations Cup te prolongeren.

Morgen is in Düsseldorf het individuele evenement waarin Albuquerque zijn titel zal verdedigen.