[EL] Uitslag Malmö FF - AZ

AZ speelde vanavond een uitwedstrijd in de Europa League tegen Malmö FF. In een bedroevend zwak duel speelde de ploeg van trainer Gertjan Verbeek 0-0. Bij winst waren de Alkmaarders geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi.

AZ starte de wedstrijd met Erik Falkenburg op het middenveld als vervanger van Pontus Wernbloom. De ploeg uit Alkmaar begon de wedstrijd met veel balbezit maar de creativiteit en inzet van Wernbloom werd nodig gemist op het middenveld. De wedstrijd kabbelde in de eerste helft rustig voort zonder dat er echt grote kansen ontstonden voor beide partijen. Zowel Malmö FF als AZ kwamen niet verder dan twee afstandschoten waarbij het schot van Ranégie nog het gevaarlijkst was. AZ moest in de 23e minuut noodgedwongen wisselen want Beerens verstapte zich en moest zich laten vervangen door Benschop.

Pontus Jansson (l) en Jozy Altidore (r) in duel (Foto: Pro Shots)

De tweede helft begon hoopvol. De ploeg van Verbeek zette de Zweden direct onder druk en zocht de aanval. Malmö FF wist de bal bij tijd en wijle niet eens twee keer over te spelen. Dit kwam mede door het spel van AZ maar vooral door het kwaliteitsgebrek bij de Zweden. Toch duurde het tot de 55e minuut voordat Altidore zich in een kansrijke positie wist te plaatsen echter schoot de Amerikaan de bal over. Maher kreeg tien minuten later ook een goede kans om AZ op een voorsprong te schieten maar de middenvelder schoot de bal tegen de doelman Dahlin aan. Naarmate de tweede helft vorderde daalde het niveau van de wedstrijd. AZ werd alleen nog gevaarlijk via afstandschoten en corners. Ook in de extra tijd wist geen van beide teams te scoren.

Met dit gelijke spel is AZ nog niet geplaatst voor de tweede ronde van de Europa League.

Erik Falkenburg (l) en doelman Johan Dahlin (m) (Foto: Pro Shots)