Van Gaal wacht ontwikkelingen rustig af

Louis van Gaal wacht rustig af hoe de toekomst bij Ajax er voor hem uit gaat zien. "Het woord is nog steeds aan de raad van commissarissen, het interim-bestuur, de interim-directie en vervolgens de aandeelhoudersvergadering", vertelt hij vanuit zijn vakantieadres in Hong Kong aan Voetbal International. "Ik ben nog lang niet aan de beurt."

Van Gaal begint volgens planning op 1 juli volgend jaar aan zijn functie als algemeen directeur van Ajax. Onduidelijk is welke gevolgen het door de ledenraad gewenste vertrek van de huidige rvc heeft voor de met Van Gaal en interim-directeuren Danny Blind en Martin Sturkenboom afgesloten contracten.

De commissarissen van Ajax hebben nog niet laten weten of ze het verzoek van de ledenraad ter harte zullen nemen. Steven ten Have zei maandagavond 'er nog een nachtje over te willen slapen.' Paul Römer heeft mogelijk langer de tijd nodig. "Dat kan een dag tot een week duren", vertelde hij bij BNR Nieuwsradio. "Je kunt als commissaris niet ineens alles uit je handen laten vallen."