Rachel Weisz in The Railway Man

Rachel Weisz is toegevoegd aan de cast van The Railway Man. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Engelse legerofficier Eric Lomax. 

Gedurende de Tweede Wereldoorlog was Lomax aanwezig bij de aanleg van de de spoorweg van Rangoon naar Bangkok en werd daarbij meerdere malen door de Jappen gemarteld. Vele tientallen jaren later keert hij terug om wraak te nemen op de mannen die hem martelden.

Colin Firth en Jeremy Irvine spelen de rol van Lomax in respectievelijk diens oudere en jongere rol. Rachel Weisz al in de film te zien zijn als Patricia Wallace, Lomax's tweede vrouw. Het scenario voor The Railway Man is geschreven door Frank Cottrell Boyce (24 Hour Party People, God on Trial) en Andy Paterson. De film word geregisseerd door Jonathan Teplitzky (Better Than Sex, The Burning Man) en wordt geproduceerd door Chris Brown en Bill Curbishley. 

Vanaf februari zullen de filmopnames plaatsvinden in Groot Brittannië, Thailand en in Queensland, Australië. De film zal vanaf 2013 in de bioscopen te zien zijn.