24-producent neemt Oscar-stokje over van Ratner

Brian Grazer gaat de Oscaruitreiking in februari produceren. De producent, bekend van de tv-serie 24, neemt het stokje over van Brett Ratner. Die trok zich woensdag terug nadat hij onder vuur was komen te liggen door een negatieve opmerking over homo's.

De 61-jarige Grazer produceerde tv-series als Arrested Development en Felicity, maar deed ook grote filmproducties. Dit jaar was hij verantwoordelijk voor Cowboys & Aliens, Tower Heist en het nog te verschijnen J. Edgar. De eerste taak van Grazer is het aanstellen van een presentator van de prijsuitreiking.

Eddy Murphy, die in de actiecomdey Tower Heist een inbreker speelt, kondigde namelijk gisteren aan de Oscars niet te zullen presenteren. Hij wil loyaal blijven aan zijn creatieve partner Ratner, die opstapte door de ophef die was ontstaan over zijn opmerking dat repetities voor 'flikkers' zijn.

Ricky Gervais heeft zichzelf al naar voren geschoven als vervanging van Murphy. De Britse komiek zou voor de derde keer terug mogen komen om de Golden Globes te presenteren en biedt daarbij zijn diensten aan voor de Oscars. "Twee voor de prijs van een, met twintig procent korting", zei hij tegen de Amerikaanse entertainmentzender Access Hollywood.


24-producent neemt Oscar-stokje over van Ratner (Foto: Novum)