Acteur vrijuit na 25 keer poepen

Babatunde Omidina is weer een vrij man. De Nigeriaanse topacteur werd onlangs opgepakt omdat hij bolletjes zou hebben geslikt. Nadat hij minstens 25 keer voor vele ogen zijn behoefte had gedaan, is hij weer vrijgelaten.

Omidina, in zijn thuisland beter bekend als Baba Suwe, werd op 12 oktober op het vliegveld van Lagos opgepakt. Hij wilde naar Parijs vliegen, maar werd tegengehouden omdat een test naar verluidt had aangewezen dat hij drugs wilde smokkelen.

De beste man werd direct in de boeien geslagen en in een Nigeriaanse cel gestopt. De 24 opvolgende dagen werd hij tijdens het poepen voor de ogen van de toegestroomde media en de autoriteiten op de pot gezet. "Zijn poep is grondig onderzocht", zo laat zijn advocaat weten. "Er zijn echter geen verboden middelen aangetroffen. Hij heeft meer dan 25 keer gescheten."

De rechter ging gisteren diep door het stof en liet de acteur gisteren vrij. "Ik wens je het allerbeste", zei de magistraat. "Pas goed op jezelf, je bent vrij om te gaan." Nigeria is naast het land van prachtige spammails ook een belangrijke doorvoerhaven voor Zuid-Amerikaanse drugs naar Europa.