Wester: Ophef over Mauro hypocriet

De ophef in zowel de media als de politiek over de Angolese asielzoeker Mauro Manuel vindt Frits Wester maar een hypocriet gedoe. Dit zei de politiek analist dinsdag in de VARA-talkshow Pauw & Witteman.

Wester: "Er zijn honderden van deze Mauro's afgelopen jaren teruggestuurd naar Angola. Heb ik echt nooit iemand over gehoord in de Kamer." De Tweede Kamer heeft er de afgelopen jaren een bende van gemaakt vindt de politiek verslaggever. Het parlement heeft volgens hem boter op het hoofd: "Als ze vinden dat de wet niet deugt, verander dan die wetten."

Aan Nebahat Albayrak, die in het vorige kabinet staatssecretaris van Justitie en asielzaken was en nu PvdA-Kamerlid, geeft de RTL-journalist nog een grotere veeg uit de pan.

"Als staatssecretaris zei Albayrak: 'die jongen mag hier niet blijven'. Dat zegt ze als bewindsvrouw en dan is ze Kamerlid en zegt ze: 'nu mag je hier wel blijven'. Alsof Kamerlidmaatschap heel vrijblijvend is. Dan mag je ineens dingen vinden die je als bewindsvrouw niet waar kon maken", bekritiseert Wester.


Frits Wester: Ophef over Mauro hypocriet