Koeman: "Jammer dat Janssen nu linkshalf speelt"

Komend weekend reist Ronald Koeman met zijn ploeg Feyenoord af naar de Amsterdam ArenA voor de eerste Klassieker van dit seizoen. De oefenmeester is niet blij met de positiewisseling van Theo Janssen. Koeman is er van overtuigd dat Ajax er daardoor erg op vooruit is gegaan.

"Dat Theo Janssen nu op een andere positie speelt bij Ajax, is goed voor Theo zelf", liet Koeman weten. "En uiteraard voor de aanvallers van Ajax, want die zet hij nu veel makkelijker vrij voor de goal. Vanuit zijn eerdere, meer defensieve positie, was dat veel minder. Het functioneren van Janssen is heel erg belangrijk voor Ajax. Voor ons is het jammer dat hij nu als linkermiddenvelder speelt."

"Tegen AZ en Dinamo Zagreb zag ik weer een beetje de Janssen uit zijn periode bij FC Twente terug. Dan bedoel ik een speler die niet in de eerste fase van de opbouw belangrijk moet zijn, maar veel meer in de latere fase naar de aanval toe", vervolgde Koeman.

Ook is de trainer er van overtuigd dat er meerdere spelers beter van zijn geworden: "Linkerspits Derk Boerrigter zal hier ook beter van worden. Ik heb liever dat Theo tegen ons als verdedigende middenvelder speelt, maar dat denk ik niet. Ook niet nu Eyong Enoh geschorst is."