Pastoor wilde de bal in het doel schreeuwen

N.E.C. Nijmegen slaagde er eerder vandaag niet om in de Gelderse derby, die maar liefst drie rode kaarten kende, te winnen. In eigen huis gingen de Nijmegenaren met 1-0 onderuit. Toch was trainer Alex Pastoor na afloop niet geheel negatief.

Pastoor stond met een vervelend gevoel in de catacomben van De Goffert, maar zag wel lichtpuntjes in het spel van zijn ploeg. "Ik heb geprobeerd het team te coachen, maar de bal in de goal schreeuwen is nog niemand gelukt", liet Pastoor na afloop van de wedstrijd aan Eredivisie Live weten. "Als je kijkt met welke intenties we speelden, vooruit verdedigd, aanvallend en agressief gespeeld, maar uiteindelijk gaat de bal er niet in."

Over de rode kaart voor Kevin Conboy was Pastoor duidelijk. "Het had wat dat betreft niet zoveel effect", liet hij weten. De voetballer van N.E.C. Nijmegen was betrokken bij een opstootje met Chanturia, die eveneens mocht inrukken. "Je gaat kijken of je er nog iets in kan veranderen. Qua spel hebben we Vitesse in elk geval op de knieën gekregen, maar qua uitslag is dat helaas niet gelukt en daar moeten we het mee doen."

Tot slot was Pastoor over het wedstrijdbeeld glashelder. "Vitesse heeft in de tweede helft via Wilfried Bony twee hele goede kansen gekregen in de counter en daarvoor hebben ze letterlijk en figuurlijk één keer op doel geschoten, die er in zat. Als je dat voor elkaar krijgt en je hebt controle over de wedstrijd en je wordt een paar keer gevaarlijk; Tot dat moment heb je de wedstrijd in handen. En of de bal er wel of niet in gaat, dan moet je af en toe geluk hebben, maar dat is ook een kwaliteit."